Työkylässä Hammasvälineen Itä-Suomen aluepäällikön luona

Työkylässä -blogi 2022

Muutama vuosi sitten Suuhygienisti-lehdessä oli juttusarja suuhygienistin työstä: 3 kysymystä suuhygienistille. Sillä palstalla kolme suuhygienistiä vastasi kolmeen omaa työtään koskevaan kysymykseen. Ajatuksena oli esitellä kuinka monipuolista suuhygienistin työ loppujen lopuksi voikaan olla, juttusarja muodostuikin ajan saatossa hyvin odotetuksi ja pidetyksikin. Siitä idea Työkylässä -blogiin lähti.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Maanantai aamu, alkaa meidän aluepäälliköiden viikoittaisella palaverilla. Siitä se viikko lähtee käyntiin klo 9! Olen ollut talossa kohta neljä kuukautta, kaikki tuntuu vielä niin uudelta ja jännittävältä. Paljon opittavaa ja muistettavaa. Onneksi on loistava tiimi takana, joka tukee ja auttaa. <3 (iso kiitos teille työkamut jos luette tätä) Valmistumisen jälkeen en ole ollut päivääkään työttömänä, kliinistä työtä olen tehnyt tähän saakka kunnes otin uuden haasteen elämässäni vastaan kun Hammasvälineen aluepäällikön paikka tuli auki viime vuoden lopulla. Tavallaan olen unelmoinut edustajan työstä ja nyt elän sitä unelmaa.

Aluepäällikkö sanana hieman häkellyttää, ystäväni ovatkin kyselleet: -Wow, sinulla on varmaan paljon alaisia? Hymy leviää naamalleni. Itse organisoin itseni päiviä, olen samalla johtajatar ja alainen! Puhun itsestäni mieluummin edustajana. Työni on asiakaspalvelu työtä, myyntityötä, eli pureudun asiakkaiden mieltä askarruttaviin asioihin, ongelmanratkaisua siis. Tuntuu, että asiakkaani tarvitsevat auttavaa kättä, ei niinkään myyjää? Ehkä tunnen olevani konsulttityyppinen erityisasiantuntija. En tuputa myydä asioita vaan kerron kuinka tämä osto palvelisi asiakkaan liiketoiminnan kannattavuutta. Myyn palvelukokonaisuutta.

Teen työtäni tällä hetkellä kotitoimistosta käsin Kuopiosta. Nyt maailma alkaa aueta ja kalenteri alkaa täyttymään asiakaskäynneistä. Työvälineitäni ovat puhelin, tietokone, tabletti ja laaja repertuaari hammasalan tarvikkeita. Tärkein työvälineeni on muistikirjani ja kolmiväri mustekynä, niistä en luovu. Kuulkaas lukijat miten valloittavan helpottunut tunne on, kun saa raksia vihkosta tehtyjen asioiden yli jotka on hoidettu, ehdotan kokeilemaan! (ps. myös työergonomia toimistossa on tärkeää, satula- ja vieterituoli sähköpöydän kaverina ovat loistava yhdistelmä)

Hammasvälineen edustajan työ on monipuolista, ihmisläheistä ja etenkin luovaa, ja siitähän minä pidän. Saa toteuttaa itseään tämän työn kautta ja mikä tärkeää: saa suunnitella oman kalenterinsa. Sisäinen aikatauluttaja pääsee valloilleen, kun on itse itsensä valtiatar. Inspiroidun ja nautin työstäni aidosti – ei ole kahta samalaista päivää.  Voi kehittyä. Tämä kaikki motivoi, tyydytys tulee itse työn tekemisestä, tunnen että työni on merkityksellistä. Pidän sosiaalisista kontakteista ja se on vahvuuteni sekä voimavaranikin. Tällä hetkellä työpöydälläni on muun muassa messujen suunnittelua… Nähdään pian kentällä!

Hammasväline Oy on Suomen johtava hammashoitotuotteiden toimittaja, joka palvelee yksityisiä ja kunnallisia hammashoidon ammattilaisia tuomalla maahan ja välittämällä hammashoidon tarvikkeita, laite- ja kalusteratkaisuja sekä kehittämällä ja tarjoamalla palveluita suun terveydenhuollon tuottamiseen. Hammasväline kuuluu pohjoiseurooppalaiseen Lifco Dental Groupiin.