Opiskelijajäsenelle tärkeää tietoa

Kesä tuo monelle mukanaan uusia kokemuksia opinnoissa, töissä tai lomalla. Kesätyöt ovat oppimisen ja kehittymisen aikaa. Omat edut ja velvollisuudet työelämässä on hyvä muistaa, jotta kokemukset kantavat. Muistettavien asioiden listalla ovat ainakin työsopimus, työtodistus ja lomakorvaukset.

Kesätyökausi on myös ansiosidonnaisen työttömyysturvan kartuttamisaikaa työssäoloehdon täyttyessä (http://www.aivanerityinen.fi/jasenyys), muista siis huolehtia myös jäsenmaksuista (http://www.aivanerityinen.fi/jasenyys). Lisäksi oikeudenmukaiset palkat ja palkkiot sekä esimerkiksi matkakustannusten korvaukset on hyvä tarkistaa, ja laittaa palkkakuitit sekä työvuorolistat talteen.

Täällä Pasilassa valmistaudutaan kesään koordinoimalla toimintoja ja palveluja siten, että voit hyödyntää jäsenyyttäsi parhaalla mahdollisella tavalla. Toimiston kesäpäivystyksestä saat neuvoja ja apua työelämän käytänteisiin. Päivystyksen yhteystiedot julkaistaan liiton nettisivuilla (http://www.akavanerityisalat.fi). Aivanerityinen.fi-sivustolle päivittyvät opiskelijoita koskevat ajankohtaiset
asiat.

Meillä on ilo saada joukkoomme myös oma kesätyöntekijä Lotta Aarikka (fil.yo.), joka aloittaa toimistollamme kesäkuun alussa. Liiton palvelujen lisäksi työasioissa neuvoo Kesäduuni (http://www.kesaduunari.fi/) -puhelin arkisin klo 9-15. Neuvontaa annetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Loman aikana kannattaa hyödyntää liiton matka-, majoitus-, liikunta- ja muut vapaa-ajan edut (http://www.akavanerityisalat.fi/fi/vapaa-aika.html). Jäsenkorttisi toimii etu- ja matkavakuutuskorttina (http://www.akavanerityisalat.fi/fi/vakuutukset.html).

Toivotamme erityisen onnistuneita kesätyökokemuksia! Mikäli omasi on sellainen, voit ilmoittaa työnantajasi Akava ry:n Suomen paras kesätyönantaja 2011 (http://www.akava.fi/opiskelijat/akavan_opiskelijatoiminta/ajankohtaista/suomen_paras_kesatyonantaja_2011_-kilpailu_kaynnistyy_alkukesasta.html) -kilpailuun.

Aurinkoisia päiviä toivottaen,
Riina Koivunen
Opiskelija-asiamies
Akavan Erityisalat
p. 0201 235 342, 0400 324 180
riina.koivunen@akavanerityisalat.fi<mailto: riina.koivunen@akavanerityisalat.fi>