Ett arbetsplatsbesök på Tandläkarstation Diana i Helsingfors

Tandläkare Marina Aschan, mottagningssekreterare Carola Renlund och munhygienist Niina Kurunsaari i Keukenhof parken.

Övergången till sommartid medförde inga problem i år. Efter sovande dag och natt under en veckas sjukskrivning spelade en timmes tidsskillnad ingen roll i vardagen. Samtidigt, under min sjukperiod, ändrades månaden till april och jag närmade mig min favorittid på året. När jag blev frisk kändes det som om jag hade vaknat upp ur min vintersömn.

Jag började arbeta som munhygienist på Diana Tandläkarstation på hösten 2015. Först tänkte jag arbeta där till våren 2016, men nu efter sex år jobbar jag fortfarande kvar. Mitt jobb på Diana är vanligt munhygienists arbete fem dagar i veckan. Eftersom vår mottagning är en liten arbetsplats med färre än 10 anställda behöver alla känna till olika jobbroller. Jag vaknar vid samma tid varje morgon och åker från Drumsö till Rödbergen där min arbetsplats ligger. Som munhygienist som vill arbeta kliniskt kunde jag inte önska mig mer av mitt arbete just nu.

I april laddar jag mitt busskort för sista gången på många månader. När cykelsäsongen börjar,  cyklar jag mellan hemmet och arbetsplatsen – i regn eller solsken. I våras blev det en tjuvstart på våren och cykelsäsongen när vi reste till Amsterdam med Carola och Marina, som jobbar också på Diana. En av de bästa sakerna på min arbetsplats är vår kulturklubb (som vi kallar det) som tar hand om välmåendet. Vi gör trevliga saker tillsammans också på fritiden och den här gången gjorde vi en vårresa mitt i blomsterprakten.

Diana är en härlig arbetsplats, jag är tacksam för mina underbara patienter och kollegor. När man besöker på Diana är det omöjligt att inte höra svenska. Svenska är modersmålet för många av Dianas medarbetare och patienter, därför ville jag skriva detta blogginlägg på svenska.